Smakusiowy blog wielotematyczny

Gulasz | Smakusiowy blog wielotematyczny

Gulasz

Składniki

1 kg mięsa indyczego 
4 -5 ząbki czosnku
2 cebule
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 – 3 listki laurowe
pieprz , sól do smaku 
2 łyżki mąki pszennej
około 50 ml wody

Wykonanie

Mięso opłukać, oczyścić z białych błonek
następnie pokroić nie za dużą kostkę


Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę
Na patelni obsmażyć mięso , tak długo smażyć aż odparuje całkiem woda z patelni



Na drugiej patelni z niewielką ilością oleju podsmażyć na złoty kolor cebulę , czosnek 
Gdy mięso usmażone i bez wody na patelni
dodać usmażoną cebulę z czosnkiem
dolać wody tak żeby mięso było przykryte
i doprawić przyprawami – zielem angielskim , listki laurowe ,  pieprz , czubricą oraz dodać łyżkę czatni ostry zielony pomidor
patelnię nakryć pokrywką i wszystko razem dusić do miękkości mięsa



jeżeli podczas duszenia mięsa wyparuje woda to ją dolać
Do miseczki wlać niewielką ilość wody dosypać mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszać
tak wymieszaną mąkę z wodą wlać do gulaszu i dokładnie mieszać 
Gulasz jeszcze przez chwilę dusić około 5 minut.


Smacynego !!!



Tel. kontaktowy: +48 600 065 000






Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz