Buraczki w occie



Składniki:

5 kg buraczków ( u mnie były to z nasion Ale-raj trzy odmiany podłużny. okrągły, egipski)

Zalewa:
1 szklanka octu
5 szklanek wody
150 g cukru
3 łyżki soli

Wykonanie

Buraczki dokładnie myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 15 min.


Po wystudzeniu obieramy.


Obrane buraczki w całości przekładamy do przygotowanych słoików (no chyba, że użyliśmy trochę większych okazów to wtedy należy je pokroić na połówki lub ćwiartki).



 Zagotowujemy zalewę i gorącą zalewamy słoiki z burakami. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 15-20 minut od zagotowania wody.




Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger