Smakusiowy blog wielotematyczny

Bigos z kalarepy | Smakusiowy blog wielotematyczny

Bigos z kalarepy



Składniki:


6 kalarep + młode liście z kalarepy
3 marchewka
2 ząbki czosnku
2 cebule
300 g wędzonego boczku
400 g chudej kiełbasy
pieprz do smaku
600 ml bulionu lub wody


Wykonanie

Kalarepę kroimy w paski wraz z młodymi liścmi i cebulą oraz marchewką


 Warzywa zalewamy bulionem i wstawiamy na mały ogień. gotujemy do miękkości warzyw
Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę. 


Naszą cała zawartość patelni  dodajemy do warzyw, dusimy piętnaście minut, doprawiamy solą cebulową i pieprzem. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy 


 mieszamy gotując jeszcze z 15 min


I potrawa gotowa



SMACZNEGO !!!







Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: