Zlewanie wina i przepis na wino ryżowe

Dziś postanowiłem zlać moje wino które już długo było w baniaku a to jak wyglądało 


A tu przepis na te wino




Składniki


5 l wody przegotowanej
1,5 kg cukru




1 kg ryżu
25 goździków namoczonych całą noc w wodzie
1 jabłko rozgniecione na miazgę
 sok z 1 cytryn
 1/2 łyżeczki kurkumy


3 śliwki słodkie, bez pestek
7 ziaren pieprzu naturalnego




Wykonanie
Wodę przegotowaną wymieszać z cukrem, ostudzić, dodać pozostałe składniki, ryż przepłukać, aż przestanie lecieć biała woda;)
nastawić jak zwykłe wino (korek + rurka fermentacyjna) po 7 tygodniach przecedzić przez gazę, I wlać ponownie do baniaka z korkiem i rurką fermentacyjną na 7 tygodni

Po tym czasie zlać do butelek



SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH 
MARCIN JURCZYK
Ul. Północna 85
32-607 Polanka Wielka
NIP. 549-155-80-49
Regon 121131547


tel. : 519178058, 608156121


sklep@swojskiwyrob.pl





Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger