Smakusiowy blog wielotematyczny

Pizza na dużą blachę | Smakusiowy blog wielotematyczny

Pizza na dużą blachę

Składniki

1 łyżka suchych drożdży (12 g) 
1,5 szklanki letniej wody
3,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżka oliwy z oliwek
1,5 łyżeczki soli
kiełbasa
pomidor
ogórek
cebula

Wykonanie


Mąkę przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami


 Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto można wyrabiać ręcznie, można też mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego (mikserem zajmie to około 15 minut).
Z ciasta uformować kulę, umieścić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i pozostawić w cieple do podwojenia objętości na około 1 - 1,5 godziny.


Blachę do pizzy wysmarować oliwą (dodatkową).
Ciasto rozwałkować na wielkość dużej blachy,


Wysmarować sosem do pizzy i posypać przyprawą do zapiekanek


 i pizzy, dać dowolne składniki ( u mnie to podsmażona kiełbasa, cebula, pomidor i ogórek )


następnie dajemy ser starty i posypujemy znów przyprawą do pizzy.


pieczemy w 220 stopniach przez ok 25 min.


Pizze podawać sosem folwark 



SMACZNEGO !!!






Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)





Kotaniec spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Jankowice 43, 26-420 Nowe Miasto nad Pilicą

tel. +48 486744118 lub +48 486744900
fax +48 486744902




Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz