Smakusiowy blog wielotematyczny

Pasztet domowy szynkowaru | Smakusiowy blog wielotematyczny

Pasztet domowy szynkowaru

Składniki

300 g wieprzowiny
300 g wołowiny
200 g surowego boczku lub podgardla
2 średnia cebula, 
200 g wątróbki (opcjonalnie)
2 jajka

Wykonanie

Wątróbkę podsmażyć na patelni z 1 cebulą



Mięso pokroić na małe kawałki około 3 x 3 cm i włożyć do dużego garnka. Boczek ułożyć na spód, następnie mięso (wieprzowinę, wołowinę), dalej cebule.Zalać wodą. Zagotować na dużym ogniu, następnie wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości mięsa, przez około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dodać bułkę. 
Cały garnek z mięsem i wywarem odstawić do całkowitego ostudzenia, najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Następnie zmielić całą zawartość garnka razem z wątróbką.


Następnie dodać żółtka, wymieszać, dodać sól, przyprawę do pasztetu.


 Na koniec delikatnie połączyć z ubitymi białkami.


 Naszą masę przełożyć do szynkowaru z workiem. i gotować ok 1,5 h od zagotowania wody



Post powstał dzięki współpracy z firmami



SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH 
MARCIN JURCZYK
Ul. Północna 85
32-607 Polanka Wielka
NIP. 549-155-80-49
Regon 121131547


tel. : 519178058, 608156121


sklep@swojskiwyrob.pl



 

DAKRI DYSTRYBUCJA SP. Z O.O.ul. Tymienieckiego 22/24, 
90-349 Łódź




                       



Informacje kontaktowe

tel. 506 319 388

pn-nd 8:00 - 21:00



Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz