Smakusiowy blog wielotematyczny

Następna porcja wędzenia | Smakusiowy blog wielotematyczny

Następna porcja wędzenia


Dziś postanowiłem uwędzić  Pierś z kurczaka, Biały ser,skrzydełka


A o to poszczególne przepisy 


Wędzone piersi

Składniki

1kg piersi

Wykonanie

Dzień wcześniej moczymy mięso w wykonanie solance według przepisu na opakowaniu. i moczymy minimum 24h. 


Po tym czasie szykujemy garnek do wędzenia Jak przygotować taki garnek do wędzenia w warunkach domowych jest opisane w tym poście  . Taką porcję wędzimy około 2 godzin. Mięso jest idealnie soczyste i przepysznie takie piersi smakują na chlebie


Wędzony biały ser

Składniki

0,5 kg biały ser 
sól kuchenna

Wykonanie 

Przygotowujemy zalewę 100g na litr wody. twaróg mieszamy z przyprawą do sałatek i zawiązujemy w gazę i dajemy na całą noc do zalewy. 


Następnie wyciągamy i zawieszamy do wysuszenia na 12 h np. na balkonie. Następnie zostaje nam wędzenie ok 1h w warunkach domowych opisanym w tym poście 


Skrzydełka robimy tak jak powyżej przepis pokazuje w zalewie od piersi z kurczaka.


Smacznego !!!



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)



                        

Informacje kontaktowe

tel. 506 319 388

pn-nd 8:00 - 21:00



Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz