Szynka domowa







SKŁADNIKI:





szynka wieprzowa ok. 0,5kg
łopatka wiepszowa 0,5kg
4 ząbki czosnku
kilka ziaren pieprzu kolorowego
1 łyżeczka cukru
liście laurowe
ziele angielskie


Wykonanie

Mięso pokroić na duże kostki , przeciśnięty czosnek i peklosól i pieprz kolorowy


dać do worka dodać liście laurowe, ziele angielskie


i zamknąć w szynkowarze na 48h w lodówce.
Szynkowar wstawić do wysokiego garnka z wodą.
Zagotować wodę, zmniejszyć ogień i przy lekko pyrkającej wodzie trzymać w cieple ok. 2 godziny.
Po tym czasie wstawić szynkowar do garnka zimną wodą 



gdy szynkowar ostygnie wstawić go na 8h do lodówki. i wyciągnąć z szynkowaru.


SMACZNEGO !!!

Post powstał dzięki firmie




SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH 
MARCIN JURCZYK
Ul. Północna 85
32-607 Polanka Wielka
NIP. 549-155-80-49
Regon 121131547


tel. : 519178058, 608156121


sklep@swojskiwyrob.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger