Ciasto Rajskie jabłuszko

Składniki



3 szklanki mąki
3 jajka
1 margaryna


1 szklanka cukru
2 kg jabłek


Wykonania

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, zagnieść z margaryną,cukrem dodać jajka kilka kropel olejku karmelowego dobrze zagnieść 


 i podzielić na dwie części. Rozwałkować i jedną część ciasta dajemy na spód. Następnie trzemy jabłka na dużych oczkach i podgrzewamy z korą cynamonową. jabłka następnie odsączamy z nadmiaru soku i wykładamy na nasz spód 


i przykrywamy drugą częścią ciasta 


i pieczemy w temp 180 stopni ok 40 min


 do suchego patyczka.


Post powstał dzięki firmom




Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Adres:
Indian Bazaar
Odbior osobisty
INDIA TRADE
Filia: ul. Poniatowskiego 14A
05-090 Raszyn
Nip : 534-239-81-61

1 komentarz:

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger