Smakusiowy blog wielotematyczny

Bogracz | Smakusiowy blog wielotematyczny

Bogracz





Składniki

1kg łopatki
papryka: 2 czerwone, 2 zielone
2 cebule
kilogram pomidorów
koncentrat pomidorowy
0,4 kg ziemniaków
papryka ostra
szklanka bulionu
śmietana 18%
3 ząbki czosnku
4 ziarnka ziele angielskie, 
3 liście laurowe
łyżeczka majeranku
1 łyżka kminku


sól 
pieprz


Wykonanie

Na patelni na łyżce oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Posiekaną cebulę zeszklić, pod koniec dodać posiekany czosnek, zarumienić. Paprykę pokroić w paseczki, dodać do cebuli i czosnku, dusić do miękkości.Pomidory pokroić w kostkę, wcześniej sparzyć, dodać do mięsa. Całość zmieszać, dodać z przypraw ziele angielskie, liście laurowe i dusić na malutkim ogniu, aż mięso zmięknie, tak około półtorej godziny. 

Można dodawać bulionu, żeby była gęsta konsystecja.Do mięsa i warzyw dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę, koncentrat pomidorowy. Dodać resztę przypraw i gotować tak z pół godziny.Gdyby potrawa była za gęsta można dolać resztę bulionu.


    Warto spróbować tą potrawę w kociołku nad ogniskiem rewelacja,



Post powstał dzięki firmom




Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz