Szynka z szynkowaru
SKŁADNIKI:
szynka wieprzowa ok. 1,2 kg
4 ząbki czosnku
liście laurowe
ziele angielskie
Wykonanie
Mięso pokroić na duże kostki dodać czubricę, przeciśnięty czosnek i peklosól
dać do worka dodać liście laurowe, ziele angielskie
i zamknąć w szynkowarze na 48h w lodówce.
dać do worka dodać liście laurowe, ziele angielskie
i zamknąć w szynkowarze na 48h w lodówce.
Szynkowar wstawić do wysokiego garnka z wodą.
Zagotować wodę, zmniejszyć ogień i przy lekko pyrkającej wodzie trzymać w cieple ok. 2 godziny.
Zagotować wodę, zmniejszyć ogień i przy lekko pyrkającej wodzie trzymać w cieple ok. 2 godziny.
Po tym czasie wstawić szynkowar do garnka zimną wodą powstały tłuszcz można zamrozić w woreczkach do lodu i mieć gotowe bulionetki do sosu.

gdy szynkowar ostygnie wstawić go na 8h do lodówki. i wyciągnąć z szynkowaru.
gdy szynkowar ostygnie wstawić go na 8h do lodówki. i wyciągnąć z szynkowaru.
Post powstał dzięki firmie
SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH
MARCIN JURCZYK
Ul. Północna 85
32-607 Polanka Wielka
NIP. 549-155-80-49
Regon 121131547
tel. : 519178058, 608156121
e-mail: swojskiwyrob@vp.pl
sklep@swojskiwyrob.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz