Szynka z szynkowaru



SKŁADNIKI:


szynka wieprzowa ok. 1,2 kg
4 ząbki czosnku


liście laurowe
ziele angielskie

Wykonanie

Mięso pokroić na duże kostki dodać czubricę, przeciśnięty czosnek i peklosól


dać do worka dodać liście laurowe, ziele angielskie


i zamknąć w szynkowarze na 48h w lodówce.
Szynkowar wstawić do wysokiego garnka z wodą.


Zagotować wodę, zmniejszyć ogień i przy lekko pyrkającej wodzie trzymać w cieple ok. 2 godziny.
Po tym czasie wstawić szynkowar do garnka zimną wodą powstały tłuszcz można zamrozić w woreczkach do lodu i mieć gotowe bulionetki do sosu.

 

gdy szynkowar ostygnie wstawić go na 8h do lodówki. i wyciągnąć z szynkowaru.


SMACZNEGO !!!

Post powstał dzięki firmie


SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH 
MARCIN JURCZYK
Ul. Północna 85
32-607 Polanka Wielka
NIP. 549-155-80-49
Regon 121131547

tel. : 519178058, 608156121

sklep@swojskiwyrob.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger