Kiełbaski białe w piwie
Składniki
1,5 kg Białej kiełbasy
2 duże cebule
3 łyżki oleju do smażenia
5 łyżeczek musztardy
3 łyżeczki miodu
Wykonanie
Każdy kawałek kiełbasy nakłuć wykałaczką, dzięki temu nie popęka w czasie pieczenia. Cebule obrać, pokroić w cienkie półplasterki
i podsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni, aż cebula się zeszkli.
W małej miseczce wymieszać razem musztardę z miodem.
Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażoną cebulę,
na którą poukładać kiełbasy.
Wlać szklankę piwa do naczynia,
a kiełbasę wysmarować sosem musztardowo-miodowym.
Oprószyć całość czubricą.
Naczynie włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 45 minut.
SMACZNEGO !!
Post powstał dzięki współpracy
Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński
ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)
Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław
(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)
Oraz
Kontakt:
Tel: 502 770 502
Tel: 514 993 857
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz