Kiełbaski białe w piwie


Składniki

 1,5 kg Białej kiełbasy
2 duże cebule
3 łyżki oleju do smażenia 


5 łyżeczek musztardy
3 łyżeczki miodu



Wykonanie

Każdy kawałek kiełbasy nakłuć wykałaczką, dzięki temu nie popęka w czasie pieczenia. Cebule obrać, pokroić w cienkie półplasterki 


i podsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni, aż cebula się zeszkli. 


W małej miseczce wymieszać razem musztardę z miodem. 


Do naczynia żaroodpornego włożyć podsmażoną cebulę, 


na którą poukładać  kiełbasy. 


Wlać szklankę piwa do naczynia, 


a kiełbasę wysmarować sosem musztardowo-miodowym. 


Oprószyć całość czubricą. 
Naczynie włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 45 minut. 


SMACZNEGO !!

Post powstał dzięki współpracy


Ale raj

Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)



Oraz



Kontakt:


Tel: 502 770 502
Tel: 514 993 857



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger