Kaczka w bakaliach





Składniki 

2 udka kacze
2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól
pieprz


20 dkg suszonych żurawin 
2 jabłka


woreczek do pieczenia w piekarniku

Wykonanie 

Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Natrzeć udka solą,pieprzem,czosnkiem i czubricą i włożyć do lodówki na 4 godziny.


Do woreczka włożyć rodzynki i żurawinę i pokrojone jabłka ułożyć na nich udka kaczki.Do woreczka dolać 100 ml wody i zamknąć klipsem.


Woreczek z mięsem włożyć do brytfanki i piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po tym czasie wyjąć brytfankę z piekarnika i rozciąć woreczek.Brytfankę z mięsem włożyć jeszcze do piekarnika na na kilka minut,żeby udka się zrumieniły.


W tym czasie smarować udka wytworzonym sosem.Gotowe udka wyłożyć na półmisek.Obok udek wyłożyć owoce.



Smacznego!


Post powstał dzięki wpółpracy


Zdjęcie użytkownika.

Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger