Ciasto z białek

Składniki:

4 białka
1 szklanka mąki pszennej 
1 szklanka cukru
1 szklanka maku Ale-raj


80 g przestudzonego stopionego masła

Wykonanie:

Białka ubijamy na sztywną pianę.


Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mak, rodzynki, aromat, oraz stopione ale przestudzone masło. Wszystko razem dokładnie mieszamy.


Wkładamy do foremki połowę ciasta kruszymy czekoladę


i zakrywamy reszta ciasta pieczemy 180 st. C. przez ok 35 minut do suchego patyczka




Post powstał dzięki współpracy


Zdjęcie użytkownika.

Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger