Smakusiowy blog wielotematyczny

Ciasto daktylowe (na dużą blachę) | Smakusiowy blog wielotematyczny

Ciasto daktylowe (na dużą blachę)

Składniki





400ml wody
1 łyżka sody oczyszczonej


300g cukru
 4 jajka
300 g mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Wykonanie

Posiekać daktyle, zalać wodą dodać 200 g rodzynek i zagotować w małym rondelku.


 Poczekać do pierwszego wrzenia, zdjąć z ognia i dodać sodę oczyszczoną. Zmiksować blenderem i pozostawić do wystygnięcia.


Utrzeć oleje kokosowy z cukrem . 


Następnie dodać po jednym jajku, cały czas ubijając.


Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao  i wymieszać delikatnie z masą jajeczną.


Wymieszać ciasto ze zmiksowanymi bakaliami i dodać resztę 100 g rodzynek.


Wylać ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.


Piec ciasto w temperaturze 160 ºC (termoobieg), około godziny (do suchego patyczka).


SMACZNEGO !!!


Post powstał dzięki wpółpracy


Zdjęcie użytkownika.

Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)



oraz

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz