Smakusiowy blog wielotematyczny

Recenzja masła orzechowego MYPROTEIN | Smakusiowy blog wielotematyczny

Recenzja masła orzechowego MYPROTEIN





100% naturalne masło orzechowe. 


Dla kogo jest odpowiednie masło orzechowe Myprotein?

Dzięki przyjaznym dla serca mono- i wielonienasyconym tłuszczom masło orzechowe MP MAX® jest wspaniałą przekąską dla osób chcących odżywiać się w sposób zbilansowany. Masło orzechowe MP MAX® jest również idealne dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Jest dobrym źródłem protein, ponadto jest niezmiernie bogate w kalorie, dzięki czemu może być uzupełnieniem diety wysokokalorycznej.

Jakie korzyści wynikają ze stosowania masła orzechowe Myprotein?

Orzechy użyte w maśle orzechowym MP MAX& Butter są prażone w ich naturalnych skorupach, po czym mielone w celu uzyskania pysznej konsystencji. Do powstałego w ten sposób masła orzechowego nie stosuje się absolutnie żadnych dodatków. Dzięki temu masło orzechowe to naturalny i zdrowy wybór dla Ciebie.

Kiedy stosować masło orzechowe Myprotein?

Masło orzechowe MP MAX jest idealne do użycia w koktajlach, jako substancja do smarowania, bądź przyprawa.
Ja wykorzystuje jako dodatkowy składnik do ciast, wkrótce przepis na moim blogu.

Koszt takiego masła to €9,29 za 1kg.

Zawartość w 100g:

energia: 2402kJ 
energia: 579kcal
białko: 29,6g 
węglowodany: 11,6g 
(w tym cukry): 5,9g 
tłuszcze: 46,0g
(w tym nasycone): 8,2g 
błonnik: 8,5g
śladowe ilości sodu
wielonienasycone: 14,3g
jednonienasycone: 21,1g

100g dostarcza ponadto:
witamina E: 3,8mg (32% RDA)
magnez: 180mg (48% RDA - zalecanego spożycia dziennego)





Post powstał dzięki współpracy z firmą








Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: