Smakusiowy blog wielotematyczny

Bigos | Smakusiowy blog wielotematyczny

Bigos


Składniki

2kg kapusty kiszonej
2 kg kapusty białej
0,5 kg łopatki
1kg żeberek
1 golonko
0,5 kg kiełbasy
2 koncentraty pomidorowe








5 ziele angielskie
3 liście laurowe

Wykonanie

Kapustę kiszoną wymaczamy ze dwa razy, żeby nie była za kwaśna. Wrzucamy kapustę do garnka, Kapustę biała szatkujemy i dodajemy do garnka


 dodajemy nasze wyczyszczone mięso ziele angielskie oraz liście laurowe i zalewamy wodą.


 Gotujemy aż mięso będzie miękkie, Rozdrabniamy je na mniejsze kawałki i dajemy z powrotem do garnka cały czas gotując. 


Gdy kapusta będzie miękka dodajemy wszystkie przyprawy  i dobrze mieszamy.Podsmażamy kiełbasę na oleju rzepakowym 


i całą zawartość patelnie dodajemy do bigosu i mieszamy.


Dodajemy przecier dobrze mieszamy i chwilkę gotujemy. I bigosik nasz gotowy


Smacznego !!!

Post powstał dzięki firmie




Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów

Telefon:
Biuro: +48 15 8798322
Krzysiek: +48 661 192 890
Beata: +48 609 890 499


e-mail:



Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz