Batoniki

Składniki


80 g oleju

90 g cukru
łyżeczka proszku
torebka czarnej herbaty

Wykonanie 

Torebkę herbaty zalej 150 ml wrzątku i odczekaj 5 minut. zalej herbatą rodzynki jagody maliny oraz słonecznik . 



Zmiksuj lub wymieszaj widelcem olej, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.




 Dodaj rodzynki maliny jagody  i słonecznik, namoczone przez 5 minut w herbacie. 



Wymieszaj dokładnie mikserem. 



Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłóż papierem pergaminowym. Przełóż ciasto do formy i 



piecz w 200º C przez około 45 minut, do suchego patyczka. 



Wyjmij ciasto, poczekaj aż wystygnie i pokrój na niewielkie prostokąty.





Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
Biuro: +48 15 8798322
Krzysiek: +48 661 192 890
Beata: +48 609 890 499

e-mail:
klospol@interia.pl

oraz

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger