Słodko-ostra marynata do skrzydełek


Składniki

1kg skrzydełek z kurczaka
chilli
sól
ziele angielskie, liść laurowy 
Oliwa

Wykonanie

Dzień przed pieczeniem skrzydełek przygotowujemy marynatę do miski dajemy wyczyszczone skrzydełka polewamy je syropem z Agawy


posypujemy pieprzem bałkańskim



chilli i sól do smaku Dajemy dwa ziarenka ziela angielskiego i z dwa liście laurowe i polewamy oliwą dobrze wszystko mieszamy i dajemy na całą noc pod przykryciem do lodówki. Pieczemy całą zawartością miski


w piekarniku nastawionym na 180 stopni do miękkości i zrumienienia skórki.

Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403



Kontakt

Naturalna Spiżarnia


Telefon kontaktowy: 660-703-834 (kontakt w godzinach 10-18)
Godziny pracy:
1. Sklep internetowy 24h na dobę.
2. Odbiór osobisty po uzgodnieniu we Wrocławiu. Zawsze prosimy o wcześniejsze umówienie aby przygotować paczkę.
Zapraszamy również do skorzystania z formularza kontaktowego lub wysłanie e-maila.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger