Smakusiowy blog wielotematyczny

Rurki z bitą śmietaną | Smakusiowy blog wielotematyczny

Rurki z bitą śmietaną


Składniki:


250 g kwaśnej gęstej śmietany
szczypta soli
4 śmietany kremówki 
Błonnik kakaowy Kłos-pol


2 śmietany fix 

Wykonanie:

Mąkę, sól i masło posiekać nożem, aby powstała kruszonka 



Dodać śmietanę i szybko zagnieść.



 Ciasto dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. 



Wyjąć, podsypując mąką – rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. 



Rurkę do ciastek posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.



Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote.



Śmietanę ubić dodaj śmietan fix



 i błonnik 



nabijaj w rurki po wystygnięciu



SMACZNEGO


Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
Biuro: +48 15 8798322
Krzysiek: +48 661 192 890
Beata: +48 609 890 499

e-mail:
klospol@interia.pl

oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951


Share this:

CONVERSATION

1 komentarze:

  1. Jak pysznie wyglądają.. Będę musiała zrobić! :)

    http://maliinowy-swiiat.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń