Oponki i mini pączki bez drożdży i bez serka

Składniki

3 łyżki oleju
 8 łyżek cukru, 
2 jajka, 
3 łyżeczki proszku do pieczenia, 
szczypta soli, 
szklanka mleka 
Olej do smażenia

Wykonanie

Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę.dodać olej , 


Stopniowo dodawać pozostałe składniki i wyrabiać ręcznie.Ciasto powinno być stosunkowo miękkie, ale nie kleiste, w razie potrzeby dosypać mąki. 
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm, na posypanej mąka stolnicy. Szklanka wykrawać oponki,


 robiąc im dziurki w środkach kieliszkiem. 


Smażyć na rozgrzanym oleju  z obu stron.


 Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. 



Post powstał dzięki firmom:


 



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)



Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger