Ciasto czekoladowe z czereśniami

Składniki na ciasto:


8 łyżki ciemnego kakao
8 łyżki letniej wody
200 g masła
240 g cukru
4 całe jajka

2 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka 
1 łyżka margaryny 
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Kakao wymieszać z letnią wodą w miseczce, 



dodać rozpuszczone masło, wymieszać. 



W innej miseczce utrzeć jajka z cukrem, 



dodać do nich mąkę z proszkiem do pieczenie i wymieszać aż masa będzie gładka.



 Do mieszanki dodać masę kakaową czereśnie i delikatnie wymieszać. 



Całość wlać do formy i wyrównać łyżką



piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45 minut.




Polewa 
Masło rozpuścić dodać czekoladę i mleko wymieszać na gładką masę po czym wlać na ciasto 





Post powstał dzięki firmie:



Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951

3 komentarze:

  1. Mniam, pyszne musiało być :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam serdecznie,
    Mam swoje śliwki węgierki. Będą się dobrze komponowaly z ciastem?

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śmiało można podmienić owoce. Bedzie równie dobrze a może i będzie lepsze niż z czeresniami

      Usuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger