Ciastka ślimaczki

Składniki: 
 250 g miękkiego masła
140 g cukru 
 aromat pomarańczowy


1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wykonanie:
Masło utrzeć, dodać cukier i ucierać dalej, aż będzie jasne.



 Wlać kilka kropel aromatu 
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto.



Ciasto podzielić na dwie części.



 Do jednej części dodać błonnik czekoladowy, wyrobić. 



Dwa kawałki ciasta: jasne i ciemne, rozwałkować na prostokąt.



Ciemny prostokąt położyć na oprószonym mąką blacie, na niego położyć ciemny (lub odwrotnie). Ciasto zwinąć jak roladę. 



Otulić folią aluminiową i schłodzić przez pół godziny.
Ciasto po schłodzeniu pokroić na 5 mm plasterki, 



ułożyć je obok siebie na blaszce zostawiając odstępy



 Piec 10-15 minut 170 C





Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
Biuro: +48 15 8798322
Krzysiek: +48 661 192 890
Beata: +48 609 890 499

e-mail:
klospol@interia.pl

oraz

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951



2 komentarze:

  1. Ciastka wyglądają bardzo smakowicie! Z chęcią sama bym spróbowałą wykonać taki przepis, ale czy ten błonnik kakaowy można zamienić na zwykłe kakao? Nie jestem pewna czy gdzieś w moich okolicach mamy takie specyfiki...

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger