Smakusiowy blog wielotematyczny

Bułeczki z serem | Smakusiowy blog wielotematyczny

Bułeczki z serem

Składniki

30 dkg mąki kopytowa - ok 2 szklanki


2 dkg drożdży
1 łyżka cukru
1 łyżka soli


2 łyżki oleju
pół szklanki letniej wody
przecier, pieczarki,cebula

Wykonanie

Drożdże rozpuszczamy w łyżce cukru i dodajemy szczyptę mąki i odstawiamy w ciepłe miejsc

W międzyczasie wsypujemy mąkę, wlewamy wodę, łyżka jajka w proszku, sól, olej i nasze rozpuszczone drożdże


i wyrabiamy ok. 20 min ciasto. Jak będzie za twarde dodajemy wody jak będzie się lepić dodajemy mąki.


Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. między czasie kroimy pieczarki i cebulę,


 które podsmażamy na patelni.


Następnie formujemy z ciasta okrągłe placuszki nadziewając pieczarkami i kawałkami sera Korycińskiego


Zawijamy w kulkę i posypujemy ziarenkami


Pieczey w 180 stopni do 25 min 



Post powstał dzięki firmom:


Kontakt

Naturalna Spiżarnia


Telefon kontaktowy: 660-703-834 (kontakt w godzinach 10-18)
Godziny pracy:
1. Sklep internetowy 24h na dobę.
2. Odbiór osobisty po uzgodnieniu we Wrocławiu. Zawsze prosimy o wcześniejsze umówienie aby przygotować paczkę.
Zapraszamy również do skorzystania z formularza kontaktowego lub wysłanie e-maila.



Czesława Zarzecka
Mielniki 19
16-140 Korycin

Zamówienia oraz wszelkie pytania
należy kierować na numer kontaktowy producenta:

tel.: 504 050 306
bądź na adres e-mail: zanetazarzecka@gmail.com


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951




F.H. Ananda
ul Jagiellońska 10 97-300 Piotrków Trybunalski

Tel: 48 733 926 555

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz