Wino pomarańczowe z dziką różą



Składniki

pomarańcze 5kg
cukier 2 kg
woda 10l
drożdże winiarskie 1
pożywka 2g
1kg glukoza


opakowanie dzikiej róży



Wykonanie

Przepis na 15l.

Z pomarańczy wyciskamy sok.Dodajemy cukier rozpuszczony w wodzie oraz wlewamy pozostałą wodę. dodajemy MD czyli matkę drożdżową wczesniej zrobioną według przepisu na opakowaniu drożdzy winiarskich. Pierwsze zlewanie z nad osadu robimy po ok. miesiącu jak przestanie mocno wino pracować.


Po pierwszym zlaniu wina dodajemy rozpuszczoną glukozę i wsypujemy dziką różę.



Tak przygotowane wino trzymamy w baniaku zatkanym korkiem i rurką minimum 3 miesiące.

Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger