Smakusiowy blog wielotematyczny

Smalec | Smakusiowy blog wielotematyczny

Smalec


Składniki

1 kg słoniny
40 dkg dowolnych kiełbas szynek
2 cebule
2 ząbki czosnku
szczypta majeranku

Wykonanie

Słoninę kroimy w kostkę


Dajemy ją do garnka i przetapiamy co jakiś czas mieszając


Kiełbasy i cebulę oraz czosnek kroimy w kostkę


Kiełbasy podsmażamy na patelni na końcu dodajemy cebulę oraz czosnek żeby się nie spalił


Zawartość patelni wsypujemy do garnka ze stopioną słoniną i na koniec dajemy majeranek do smaku tak ok łyżeczki. jak ostygnie garnek dajemy go do lodówki, żeby smalec stężał;)
Idealny na chleb

SMACZNEGO !!!






Share this:

CONVERSATION

1 komentarze:

  1. Oj, oj, oj, pamietam robienie smalcu z dalekiego dziecinstwa!
    Nie ma jak domowy!

    OdpowiedzUsuń