Puszysta kasza manna



Składniki

szklanka wody
2 szklanki mleka 3,2%
1/2 kaszy mannej skworc


1/2 szklanki cukru
sok z całej cytryny

Wykonanie

Do naczynia w którym będzie gotowana kaszka wlewamy wodę, wsypujemy kaszę manna i mieszamy odstawiamy na 1h. Po tym czasie wstawiamy naczynie na gaz, dodajemy sok z cytryny, cukier, mleko.


i gotujemy przez około 12 min często mieszając aż zgęstnieje


Po ostygnięciu kaszki do temp pokojowej miksujemy ją na puch


 i przekładamy do miseczek


 można przystroić owocami

Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403


1 komentarz:

  1. Bardzo fajny pomysł na śniadanie ;)

    http://przyszlosczapisanawterazniejszosci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger