Krokiety z ziemniakami


Składniki

Naleśniki

mleko


2 łyżki oleju



Farsz

ziemniaki gotowane np.pozostałe z dnia poprzedniego
cebula


sol, pieprz

Bułka tarta do obtoczenia

Wykonanie

Mleko, olej 2 łyżki jajek w proszku i mąkę miksujemy na jednolitą masę


, żeby ciasto na naleśniki miało konsystencję gęstej śmietany 


i smażymy na patelni przeznaczonej do naleśników. 


troszkę ciasta zostawić do obtoczenia naleśników.

Ugotowane ziemniaki  zgnieść na jednolitą masę


, dodać przesmażoną cebulę w kostkę  doprawić przyprawami do smaku- wymieszać.
Usmażone naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Obtaczamy je pozostawionym cieście na naleśniki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor z każdej strony.


 Do tego pasuje barszczyk zrobiony w kubku z firmy ALE-RAJ.


Parę naleśników zostawiłem ponieważ dziecko chciało suche naleśniki polane syropem z Agawy z Naturalnej spiżarni



Post powstał dzięki uprzejmości firmy www.ale-raj.pl 


BONUS! Do każdej przesyłki dołączamy miły gratis z naszej oferty do wypróbowania



Kupując za minimum 150zł otrzymujesz dostawę GRATIS!
Dotyczy najtańszego rodzaju przesyłki.

  



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


oraz

Post powstał dzięki firmie:

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951

oraz


Kontakt

Naturalna Spiżarnia


Telefon kontaktowy: 660-703-834 (kontakt w godzinach 10-18)
Godziny pracy:
1. Sklep internetowy 24h na dobę.
2. Odbiór osobisty po uzgodnieniu we Wrocławiu. Zawsze prosimy o wcześniejsze umówienie aby przygotować paczkę.
Zapraszamy również do skorzystania z formularza kontaktowego lub wysłanie e-maila.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger