Smakusiowy blog wielotematyczny

Klopsy w occie | Smakusiowy blog wielotematyczny

Klopsy w occie



Składniki

70 dkg mięsa mielonego
2 jajka
bułka tarta
szklanka octu
4 szklanki wody
pół szklanki cukru
4 cebule 
3 ząbki czosnku
olej do smażenia


pieprz, pół łyżeczki chilli,majeranek, pół łyżeczki bazylii, 
szczypta rozmarynu i oregano, natka pietruszki,
 2-3 listki laurowe, 4-5 ziela angielskiego.

Wykonanie

Przyprawienia mięso, dajemy do niego łyżeczkę majeranku, przyprawę uniwersalną, pieprz, natkę według uznania, pokrojone 2 cebulę i ząbek czosnku.


 Wbijamy jajko, bułkę tartą i formułujemy malutkie klopsiki 1-2 cm, obtaczamy w bułce . Wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy na chrupko,


 gotowe wrzucamy do miski


Na tej samej patelni smażymy resztę cebuli pokrojonej i czosnku ok 3-5 minut.


 Ocet mieszamy z wodą dodajemy cukier, 2 szczypty majeranku, chilli, liście i ziela, pieprz, odrobinę soli, bazylie, oregano, rozmaryn. Wszystko mieszamy i wlewamy na patelnie,


 czekamy do zagotowania, gotujemy jakieś 3 minutki. Zalewamy nią klopsiki.


Odstawiamy do ostygnięcia,


Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz