KEKS



Składniki

20 dag masła lub margaryny,


5 jajek,
szczypta soli,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
otarta skórka z cytryny,


Wykonanie

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i otartą skórką z cytryny oraz z jajkami na jednolitą masę.


Do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. utrzeć na jednolitą masę.


Dodać aromat i bakalie (wcześniej namoczone w ciepłej wodzie i prószone mąką).


Utrzeć. Ciasto powinno być gęste


Wylać ciasto do keksownicy wcześniej wysypaną mąką lub wyłożonych papierem do pieczenia.


piec w temp 180 stopni przez 1 godzinę.



Ciasto długo utrzymuje świeżość.

Post powstał dzięki uprzejmości firmy www.ale-raj.pl 


BONUS! Do każdej przesyłki dołączamy miły gratis z naszej oferty do wypróbowania

Kupując za minimum 150zł otrzymujesz dostawę GRATIS!
Dotyczy najtańszego rodzaju przesyłki.


  



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


oraz

Post powstał dzięki firmie:

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger