Czaj korzenny


Czaj korzenny cóż ta nazwa kryje, Jest to kompozycja herbaty czarnej i zielonej z połączeniem
korzennych przypraw takich jak:imbir, goździki, cynamon, kardamon, anyż, kolendra, pieprz czerwony. Sposób przygotowania jest prosty, ponieważ gotujemy pół litra wody z 4 łyżkami Czaju korzennego i dosładzamy do smaku miodem


Idealnie herbata taka pasuje na zimowe wieczory, gdyż ona rozgrzewa a najlepiej smakuje jak się ją doprawi mlekiem


Po zaparzeniu herbaty w domu unosił się zapach piernika można powiedzieć, ponieważ przyprawy ma identyczne jak do piernika.

Post powstał dzięki firmie



F.H. Ananda
ul Jagiellońska 10 97-300 Piotrków Trybunalski

Tel: 48 733 926 555


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger