Ciasto z kaszy mannej
Składniki
2 jajka ( w proszku)
120 g cukru
50 g masła
125 ml mleka
250 g mąki pszennej 500 Kopytowa
70 g kaszy manny Skworc
Chipsy kokosowe Skworc
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat cytrynowy
Wykonanie
Masło stopić, a mleko lekko podgrzać. Jajka (2 łyki stołowe proszku rozmieszać w 80ml wody) utrzeć z cukrem.
Cały czas ucierać i stopniowo wlewać stopione masło i ciepłe mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z kaszą manną. Powoli wsypać do masy jajecznej i wymieszać. Na koniec dodać chipsy kokosowe wcześniej i kilka kropel aromatu cytrynowego.
Przygotowaną masę przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszki w kształcie baby. Piec ok. 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg).
Cały czas ucierać i stopniowo wlewać stopione masło i ciepłe mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z kaszą manną. Powoli wsypać do masy jajecznej i wymieszać. Na koniec dodać chipsy kokosowe wcześniej i kilka kropel aromatu cytrynowego.
Przygotowaną masę przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką blaszki w kształcie baby. Piec ok. 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg).
Kontakt
Naturalna Spiżarnia
e-mail: sklep@naturalnaspizarnia.pl
Telefon kontaktowy: 660-703-834 (kontakt w godzinach 10-18)
Godziny pracy:
1. Sklep internetowy 24h na dobę.
2. Odbiór osobisty po uzgodnieniu we Wrocławiu. Zawsze prosimy o wcześniejsze umówienie aby przygotować paczkę.
Zapraszamy również do skorzystania z formularza kontaktowego lub wysłanie e-maila.
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN"
Wojciech Kurcoń
Kopytowa 47
38-459 Kopytowa
Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00
Tel. 13-431-41-47
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67
REGON: 180034479
ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951
SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403
ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńhttp://mikolaj-jaskot.blogspot.com
Ciekawie i na pewno smacznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń