Boczek po węgiersku


Składniki 

1 kg boczku
Przyprawa węgierska skworc


2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
chilli

Wykonanie

Do rękawa od pieczenia wkładamy wszystkie przyprawy czosnek, boczek i olej rozprowadzamy w rękawie wszystkie przyprawy równomiernie na mięsa i tak przygotowane marynujemy z 2 h a najlepiej na cała noc. Tak przygotowany rękaw z boczkiem zawiązujemy go klamrami i dajemy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości w zależności od boczku ok 1,5h. 


Po tym czasie wykładamy na talerz i studzimy.


SMACZNEGO !!

Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger