Majonez Kętrzyński lekki

Majonez Kętrzyński lekki

Jak każdy majonez komponuje się bardzo dobrze z jajkami, dipami, sałatkami nawet i na kanapki Ja postanowiłem z  niego zrobić dip do frytek o to przepis na dip do frytek



Składniki

2 - 3 łyżki ketchupu
3 - 4 łyżki majonezu



wg uznania zioła prowansalskie
wg uznania bazylia otarta

Wykonanie

Przygotuj salaterkę. Najlepszy smak dipu uzyskasz jeżeli użyjesz ketchupu pikantnego. Do salaterki przełóż około dwie - trzy łyżki pikantnego ketchupu i 3 - 4 łyżki tradycyjnego majonezu. 


Oba składniki bardzo dokładnie wymieszaj ze sobą. Weź do ręki około łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczki bazylii i rozetrzyj je w dłoni, aby grubsze elementy ziół ładnie się pokruszyły. Utarte zioła wsyp do salaterki z majonezem i ketchupem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dip najlepiej przygotować około 3 - 4 godziny przed podaniem, aby wyczuwalny był ziołowy aromat.



Dziekuję firmie CREDO PR za współprace





CREDO PR Agencja Public Relations

03-610 Warszawa 
ul. Lecha 22
tel./fax: (22) 614 06 26, 678 53 07

Majonez Kętrzyński chrzanowy

Majonez Kętrzyński chrzanowy



O to ten wspaniały majonez o delikatnym smaku chrzanu ma szerokie zastosowanie w kuchni po kanapki, sałatki i jako dodatek do obiadu. 



Nawet idealnie pasuje do grilla. ja go użyłem do dzisiejszego obiadu jako dodatek do ryby smażonej.


Idealnie komponował się ze smakiem rybki. kto jeszcze tego majonezu nie miał niech go zakupi bo naprawdę wyśmienity smaczek.


Dziekuję firmie CREDO PR za współprace




CREDO PR Agencja Public Relations

03-610 Warszawa 
ul. Lecha 22
tel./fax: (22) 614 06 26, 678 53 07
sałatka na serkach topionych

sałatka na serkach topionych



Majonez Kętrzyński czosnkowy nadaje się zarówno jak i na kanapki taki do jajek i zarówno do sałatek przykładem jest zrobiona przeze mnie sałatka warstwowa z serkiem topionym kto jeszcze nie spróbował to niech żałuje bo wspaniale komponuje się majonez Kętrzyński czosnkowy w sałatce nawet nie trzeba niczym doprawiać sałatki . O to przepis:


Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
2 kostki serka topionego, np. śmietankowego
1 duża cebula (lub biała część pora)
4 ogórki konserwowe
30 dag wędliny szynkowej
200 ml majonezu Kętrzyński czosnkowego 


200 ml jogurtu naturalnego

Wykonanie

Serki topione wkładamy do zamrażarki na kilka godzin przed przygotowywaniem sałatki.
Majonez mieszamy z jogurtem, 


Ugotowane jajka obieramy, oddzielamy biała od żółtek,
Kroimy w kostkę dwa ogórki dajemy do miski.


Kroimy szynkę na mniejsze kawałki i dodajemy do ogórków


Następnie trzemy serek topiony na małych oczkach


Następnie cebulę i białko z jajek w kostkę


Smarujemy je połową porcji przygotowanego sosu majonezowego. Następnie warstwy powtarzamy na końcu dodając żółtka starte na małych oczkach


Smacznego !!

Dziękuje firmie CREDO PR za współprace





CREDO PR Agencja Public Relations

03-610 Warszawa 
ul. Lecha 22
tel./fax: (22) 614 06 26, 678 53 07
Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger