Opinia całościowa Orzech

Opinia całościowa Orzech


Dziękuję firmie Orzech współprace i za wysłane produkty.  Produkty z tej firmy przypominają czasy gdy ludzie robili częściej przetwory jak człowiek nie był tak zabiegany . Smak przypomina tradycyjne babcine przetwory. Ja też robię w domu przetworu ale to jest dużo wysiłku oraz pracy w kuchni wiec po co się męczyć można zaopatrzyć sie w gotowe przetwory w sieci sklepów ORZECH

A teraz krótka opinia na temat każdego produktów

1. Zasmażana kapusta


Jako same w smaku dobre choć mogła być troszkę gęściejsza zasmażka ale to według smaku gustu. Do sałatek idealne przepis na sałatkę można znaleść na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/12/saatka-z-buraczkami.html

2. Zasmażana kapusta czerwona


Jako same w smaku dobre choć mogła być troszkę gęściejsza zasmażka ale to według smaku gustu. jako dodatek do farszu na pierogi tu super przepis znajdziecie na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/11/pierogi-z-kapusta-zasmazana.html

3. Chrzan tarty


Ten chrzan pasuje do wszystkiego idealny w smaku taki jak lubię czyli ostry. na pewno nie jednej osobie posmakuje. przepis z wykorzystaniem chrzanu znajdziecie na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/12/kaszanka-w-sosie-czosnkowym.html

4.  Ogórki Chilli


Nic dodać nic ująć moje chilli które robię sam na prawdę się chowają co do tych z Orzecha.Przepis z wykorzystaniem tych ogórków znajdziecie na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/11/garnek-obfitosci.html

5. Powidła śliwkowe 


Powidła takie jak kiedyś babcie robiły. Przypomina się smak dzieciństwa 

Przepis z wykorzystaniem tych Powideł znajdziecie na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/11/swiateczny-piernik.html

6. Dżem wiśniowy


Idealny jako dodatek do śniadania do bułeczek przepis znajdziecie na moim blogu http://leonard300.blogspot.com/2014/11/bueczki.html

7. Koncentrat pomidorowy


Mój 4 letni syn był nim zachwycony co chwilę chciał kanapki z masłem i przecier ja wykorzystałem go do tostów przepis znajduję się na stronie http://leonard300.blogspot.com/2014/11/tosty.html

8. Sos do spaghetti


Sos jest dobrym sposobem na szybkie smaczne danie o to link 

Wszystkie przepisy powstały dzięki firmie 


Zakład Przetwórstwa Owocowo Warzywnego "ORZECH" Sp. z o.o.
ul. Rzeszowska 7, 36-100 Kolbuszowa tel/fax +48 (17) 227 47 83, 227 47 84
NIP 814-10-62-734

• Sekretariat +48 (17) 227 47 83; +48 (17) 227 05 50

• e-mail: orzech@orzech.com.pl

• e-mail: biuro@orzech.com.pl






Chleb fiński

Chleb fiński


Składniki

225 g mąki żytniej typ 720


300 g mąki pszennej chlebowa typ 750


15 g drożdży świeżych
1 łyżeczka cukru
1 płaska łyżka soli
300 ml ciepłej wody
45 g stopionego masła

Wykonanie

Oba rodzaje mąki wsypujemy do miski, dodajemy drożdże (ze świeżych przygotowujemy wcześniej rozczyn z odrobiną wody i cukru), sól. Powoli dolewamy wodę mieszając ręcznie


 , aż powstanie klejące ciasto. Ze stopionego masła odlewamy 1 łyżkę, a pozostałe dodajemy do ciasta i wyrabiamy ręcznie tak długo, aż ciasto zrobi się gładkie i zwarte, w razie potrzeby podsypując odrobiną mąki pszennej. Ciasto formujemy w kulę, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę 


Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy je na stolnicę, ponownie lekko zagniatamy i formujemy okrągły bochenek. Układamy go na blasze, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawimy na ok. 30 min.



 Po tym czasie wkładamy chleb do piekarnika rozgrzanego do 190C na ok. 50 min. Dobrze wypieczony chleb z brązową skórką wyjmujemy z piekarnika 


i gorący smarujemy odłożoną łyżką masła. Studzimy.


Dziekuję za zaufanie i dalszą współprace firmie Młyn kopytowa


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

Bank spółdzielczy w Rymanowie:
53 8636 1031 2003 1501 1183 0001




Historia firmy Majonezy Kętrzyńskie





Historia firmy "MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno Handlowa w Kętrzynie swoimi korzeniami sięga roku 1945.

Wtedy na bazie poniemieckiej palarni kawy powstał zakład o zbliżonym profilu produkcji, gdzie niewielka, bo 12-osobowa załoga, rozpoczęła palenie kawy zbożowej i naturalnej. Zakład nosił wówczas nazwę "Kętrzyńska Palarnia Kawy Zbożowej'. W roku 1958 zakład przyjął nazwę Zakłady Wytwórcze CZSS "Społem" w Kętrzynie. W tym okresie firma ulega gruntownej modernizacji i przebudowie stając się zakładem produkcji koncentratów spożywczych. Główny profil produkcji stanowiły budynie, kisiele, galaretki, aromaty do ciast, proszek do pieczenia.
Była czwartą firmą w Polsce produkującą majonez.
W roku 1962 uruchomiono w naszej firmie linię do produkcji majonezu na skalę przemysłową.  W roku 1973 uruchomiono produkcję koncentratów ciast takich jak Piernik kętrzyński, Babka cytrynowa, domowa, piaskowa, makowa.
Od 1989 roku wzrost produkcji spowodował konieczność dalszej rozbudowy zakładu. Po roku 1990 zakład usamodzielnił się i decyzją większości załogi powstała Spółdzielnia Pracy. Lata 90-te to dalszy okres dynamicznych zmian podyktowanych nową sytuacją rynkową.
Pod koniec 2001 roku firma zmieniła nazwę na "MAJONEZY" SPPH. Wprowadzono nową wizualizację opakowań, zmianie uległo również logo firmy. W 2005 roku nastąpiło uroczyste otwarcie nowoczesnej hali produkcyjnej, w której są produkowane: majonezy, musztardy i sosy. Aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów wzbogacamy park maszynowy o najnowocześniejsze, światowej klasy urządzenia, dzięki czemu dysponują wielkimi możliwościami w rozszerzaniu asortymentu

Kontakt z firmą


"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy
Produkcyjno-Handlowa
ul. I.Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn


www.majonezy-ketrzyn.pl


Dział handlowy:

tel: 089 755 44 51
tel: 089 755 44 52
fax: 089 755 44 38


Sekretariat:

tel: 089 755 44 30
fax: 089 755 44 40


Dział marketingu:

tel: 089 755 44 42
tel: 089 755 44 56





Babka Domowa

Babka Domowa



Fajnym sposobem jak człowiek jest zapracowany i nie ma za dużo czasu żeby coś upiec, a ma smak na coś słodkiego do kawy jest kupienie babki domowej. Szybko łatwo i sprawnie się robi wystarczy zaopatrzyć się w taką babkę.

SKŁADNIK

Babka domowa 


2 jajka
7 łyżek oleju
1/2 szklanki wody

Wykonanie

Wsypujemy zawartość torebki babki do miski


dodajemy do miski dwa jajka, wodę i olej


Miksujemy całość przez 5 min


dajemy do foremki 


pieczemy 45 min w 180 stopni



SMACZNEGO

Dziekuję firmie CREDO PR za współprace




CREDO PR Agencja Public Relations

03-610 Warszawa 
ul. Lecha 22
tel./fax: (22) 614 06 26, 678 53 07



Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger