Smakusiowy blog wielotematyczny

Sernik z budyniem | Smakusiowy blog wielotematyczny

Sernik z budyniem



Składniki na ciasto:

- 2 i 1/2 szklanki mąki

- 150 g oleju kokosowego


- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia


Wykonanie ciasta

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, 


dodać olej kokosowy. 


Dodać jajka, zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić. 



Ciastem wylepić foremkę 25x38 cm , wyłożoną papierem do pieczenia.



Składniki na warstwę budyniową:

- 1 l mleka
- 4 budynie Karmelowe
- cukier do smaku, według przepisu na opakowaniu

Wykonanie budyniu


3 szklanki mleka zagotować, a w pozostałej 1 szklance rozrobić budynie z cukrem. 


Na gotujące się mleko wlać budynie, gotować do zgęstnienia. Gorący budyń wylać na surowe ciasto, rozsmarować.


Składniki na warstwę serową:

- 1 kg sera zmielonego
- 3/4 - 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 budyń śmietankowy


Wykonanie masy serowej

Żółtka ubić z cukrem,


 dodać ser i proszek budyniowy, zmiksować. 


Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z serem. Masę serową wylać na budyń.


Piec ok. 50 minut w 180 st. C. 


Pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. 



 Post powstał dzięki firmom

Zadzwoń na  infolinię czynną od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 do 17:00 pod numer 693 222 687 lub napisz  na sklep@olini.pl


Znajdziesz również na facebooku


oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

Bank spółdzielczy w Rymanowie:
53 8636 1031 2003 1501 1183 0001


Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: