Smakusiowy blog wielotematyczny

Majonez Kętrzyński lekki | Smakusiowy blog wielotematyczny

Majonez Kętrzyński lekki

Jak każdy majonez komponuje się bardzo dobrze z jajkami, dipami, sałatkami nawet i na kanapki Ja postanowiłem z  niego zrobić dip do frytek o to przepis na dip do frytek



Składniki

2 - 3 łyżki ketchupu
3 - 4 łyżki majonezu



wg uznania zioła prowansalskie
wg uznania bazylia otarta

Wykonanie

Przygotuj salaterkę. Najlepszy smak dipu uzyskasz jeżeli użyjesz ketchupu pikantnego. Do salaterki przełóż około dwie - trzy łyżki pikantnego ketchupu i 3 - 4 łyżki tradycyjnego majonezu. 


Oba składniki bardzo dokładnie wymieszaj ze sobą. Weź do ręki około łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczki bazylii i rozetrzyj je w dłoni, aby grubsze elementy ziół ładnie się pokruszyły. Utarte zioła wsyp do salaterki z majonezem i ketchupem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Dip najlepiej przygotować około 3 - 4 godziny przed podaniem, aby wyczuwalny był ziołowy aromat.



Dziekuję firmie CREDO PR za współprace





CREDO PR Agencja Public Relations

03-610 Warszawa 
ul. Lecha 22
tel./fax: (22) 614 06 26, 678 53 07

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz