Kaszanka w sosie chrzanowym
Składniki
5 kaszanek
5 plastrów boczku
kapusta kiszona
chrzan Orzech
jogurt naturalny 1 opakowanie
sok z cytryny do smaku
sól
pieprz
Wykonanie sosu
Jogurt zmiksować z chrzanem , doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem , przed podaniem schłodzić w lodówce.
Przygotowanie do grilla
Kaszanki kładziemy na folii aluminiowej i dajemy plasterek boczku
Zawijamy kaszankę boczkiem i dajemy kapustę kiszoną
Zawijamy całość folią i dajemy ba grilla elektrycznego lub do piekarnika
Gotowe kaszanki wykładamy na talerzyk i polewamy sosem chrzanowym
Smacznego !!
Przepis powstał dzięki firmie:
Zakład Przetwórstwa Owocowo Warzywnego "ORZECH" Sp. z o.o.
ul. Rzeszowska 7, 36-100 Kolbuszowa tel/fax +48 (17) 227 47 83, 227 47 84
NIP 814-10-62-734
• Sekretariat +48 (17) 227 47 83; +48 (17) 227 05 50
• e-mail: orzech@orzech.com.pl
• e-mail: biuro@orzech.com.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz