Smakusiowy blog wielotematyczny

Dalsza współpraca Młyn kopytowa | Smakusiowy blog wielotematyczny

Dalsza współpraca Młyn kopytowa


W ramach dalszej współpracy z  firmą  Młyn Kopytowa otrzymałem super paczkę z mąkami zawartość paczki dość spora O to jak paczka wygląda



Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.



Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur



Mąka żytnia razowa typ 2000 EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego oraz do zakwasu na żur



Otręby pszenne powstają z przemiału pszenicy. Jest to zewnętrzna warstwa ziarna. Otręby zawierają dużą ilość błonnika, witamin i makro- oraz mikroelementów. Przyczyniają się do sprawniejszego funkcjonowania układu pokarmowego. Pomagają w profilaktyce schorzeń przewodu pokarmowego.



Otrzymuje się ją poprzez pocięcie pęczaku. Dzięki sortowaniu można oddzielić ją od kaszy grubej. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, są bogatym źródłem skrobi, witamin i kwasu foliowego.Wykorzystywana jest do wyrobu kaszanki, jako dodatek do zupy i drugich dań, gołąbków.



Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów.

 


Mąka pszenna 1850 graham EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów



Mąka pszenna typ 750 chlebowa EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem.Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek



Mąka żytnia typ 720 EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.



Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wypieku chleba, bułek, można z niej zrobić kruche ciasta.


Dziekuję za zaufanie i dalszą współprace firmie Młyn kopytowa


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com

NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

Bank spółdzielczy w Rymanowie:
53 8636 1031 2003 1501 1183 0001



Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz