Smakusiowy blog wielotematyczny

Ciasto kokosanka | Smakusiowy blog wielotematyczny

Ciasto kokosanka

Składniki

Biszkopt

4 Jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej


3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Płyta Kokosowa 

4 białka
1 szklanka cukru
1 szklanka wiórek kokosowych


Krem

3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 budynie
1 kostka margaryny
1 puszka ananasa

Wykonanie

Biszkopt

Białka ubić powoli


dodać cukier następnie


po jednym żółtku i maka z proszkiem


 pieczemy 180 stopni 25 minut

Płyta Kokosowa

Białka ubić z cukrem


dodać wiórki kokosowe


wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wysmarowana tłuszczem pieczemy na złocisty kolor 180 stopni po upieczeniu zdejmujemy papier

Krem

Zagotować mleko dodać budynie i cukier


wystudzić budyń utrzeć z masłem


  ananas pokrojony w kostkę osączony


Biszkopt nasączamy sokiem z ananasa dajemy krem i płytę kokosową lekko docisnąć


Post powstał dzięki firmom

Zadzwoń na  infolinię czynną od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 do 17:00 pod numer 693 222 687 lub napisz  na sklep@olini.pl


Znajdziesz również na facebooku


oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

Bank spółdzielczy w Rymanowie:
53 8636 1031 2003 1501 1183 0001




Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: