Smakusiowy blog wielotematyczny

Sernik na kruchym spodzie | Smakusiowy blog wielotematyczny

Sernik na kruchym spodzie



SKŁADNIKI

Spód:
200 g margaryny
200 g cukru pudru
500 g mąki pszennej Kopytowa


2 jajka
Masa:
1 kg sera twarogowego
150 g Kasi
200 g cukru
7 jajek
1 budyń waniliow
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
bakalie

WYKONANIE

Przygotuj kruche ciasto: 200 gram Kasi posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jaka, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Podziel na pół i Rozwałkuj jedną częsć ciasta i wylep formę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. 


Ponakłuwaj ciasto widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Ser zmiel dwukrotnie (jeśli używasz obu rodzajów sera, połącz je dokładnie), Kasię dokładnie zmiksuj i wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną.  dodaj bakalię.Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą.


 Przełóż na kruchy spód, Przykryj drugą częścią ciasta i piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni.



Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa


Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: