Roladki mielone



Składniki

 30 dag mięso mielone wieprzowe
Przyprawa do mielonego skworcu


2 jajka 
0,5 szklanki bułka tarta 
2 łyżki mąka pszenna Kopytowa


0,5 cebuli 
10 dkg sera żółtego
olej do smażenia

Wykonanie

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, 1 jajko, przyprawę ,  3 łyżki bułki tartej.


Wszystko dokładnie wymieszać. Ser pokroić na kawałki.


 Mięsną masę podzielić na części. Każdą część mięsa rozpłaszczyć w dłoniach, na każdej ułożyć po kawałku sera.


 Uformować roladki. Drugie jajko dokładnie rozbełtać. Nadziane roladki obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej.


Na patelni rozgrzać olej. Kłaść na niego roladki w panierce i smażyć je na rumiano z każdej stron


Smacznego !!

Przepis powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403


oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger