Garnek obfitości



Składniki

kapusta
kielbasa toruńska
mięso indycze 
cebula
Ziemniaki
czosnek
koncentrat pomidorowy Orzech


Ogórki chilli Orzech


Olej do smażenia
przyprawa do potraw z kapusty

Wykonanie

Ziemniaki pokroić w plasterki


Kapustę szatkujemy


Cebulę kroimy w pół plastry


Ogórki Chilli orzech kroimy w platerki


Olej podgrzewamy w garnku i dajemy najpierw ziemniaki później kapustę, cebulę, ogórki, mięso indycze pokrojone w kawałki i podsmażoną w pół plastry kiełbasę


Jak się troszkę podusi dolewamy wody i gotujemy pod przykryciem co jakiś czas mieszając i dolewając wody pod koniec gotowania dodajemy przyprawy do kapusty a następnie koncentrat pomidorowy i czosnek


Podajemy z chlebem ;)


Smacznego !!

Przepis powstał dzięki firmie:

Zakład Przetwórstwa Owocowo Warzywnego "ORZECH" Sp. z o.o.
ul. Rzeszowska 7, 36-100 Kolbuszowa tel/fax +48 (17) 227 47 83, 227 47 84
NIP 814-10-62-734

• Sekretariat +48 (17) 227 47 83; +48 (17) 227 05 50

• e-mail: orzech@orzech.com.pl
• e-mail: biuro@orzech.com.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger