Smakusiowy blog wielotematyczny

Cebula w cieście naleśnikowym | Smakusiowy blog wielotematyczny

Cebula w cieście naleśnikowym

Dziś rano obudziłem się i postanowiłem zrobić sobie Kawę piernikową



Ach ten zapach przypominający, że już za miesiąc święta. Smak dosłownie pysznego piernika uwielbiam smak przypraw korzennych. każdy kto również zasmakować takiej kawy można ja zakupić pod tym linkiem 



Troszkę napiszemy o mące której użyłem. Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.
Można ja zakupić pod linkiem



A teraz przepis na cebulę w cieście naleśnikowym kto nie próbował tego przepisu zrobić niech zrobi 
naprawdę warto.

Składniki

2 duże cebule
1 jajko
½ szklanki mleka


Szczypta Soli ziołowej


Olej

Wykonanie

Cebulę kroimy w talarki i solimy żeby zmiękła


Jajko miksujemy z mlekiem następnie dodajemy mąki i szczyptę soli ziołowej i dalej miksujemy


Maczamy cebulę w cieście naleśnikowym


i smażymy na oleju do zrumienienia



SMACZNEGO!!


Przepis powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403


oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa




Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz