Smakusiowy blog wielotematyczny

Babka piernikowa (bez mleka) | Smakusiowy blog wielotematyczny

Babka piernikowa (bez mleka)

Składniki


2 szkl. mąki MŁYN KOPYTOWA



3/4 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
1/4 łyżeczki soli 
2 jajka 
1/2 szkl. oleju 
1 szkl. wody gazowanej 
2 łyżeczki przyprawy do piernika Skworcu





garść rodzynek 
2 łyżeczki kakao
garść posiekanych orzechów włoskich


Wykonanie


W jednym naczyniu połączyć składniki suche (mąkę przesiać)


a w drugim mokre. Składniki mokre wlać do suchych i dokładnie wymieszać. 


 Dodać pokrojone śliwki, daktyle,orzechy włoskie dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać.

Ciasto wylać do formy. 


Piec około 20 min w temperaturze 180 stopni.


Smacznego !

Przepis powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403


oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa



Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz