Smakusiowy blog wielotematyczny

Marynata do karczku | Smakusiowy blog wielotematyczny

Marynata do karczku

Zamknięcie sezonu grillowego postanowiłem zrobić karczek który marynowałem 24 godziny dosłownie rozkosz dla kubków smakowych a o to przepis:

Składniki

1,5 kg karczku 

Marynata

 0,5 szklanki oliwy lub oleju 
 5 ząbków czosnku 
1 duża cebula 
 2 liście laurowe 
1 łyżeczka soli 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 łyżka dowolnej przyprawy grillowej 
1 łyżeczka przyprawy do karczku 
1 łyżeczka ziół prowansalskich 
1 łyżeczka suszonego majeranku 
1 łyżka słodkiej papryki 
1 łyżeczka musztardy 
2 łyżki ketchupu 

Karkówkę kroimy na cienkie plastry i rozbijamy delikatnie. 


Do miski wrzucić wyciśnięty czosnek.Cebule kroimy w piórka. Wszystkie składniki marynaty połączyć.


Mięso mieszamy z marynatą w misce i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny. Najlepiej mięso przygotować rano, jeśli grilla planujemy zrobić na drugi dzień wieczorem.

SMACZNEGO !!!!

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz