Karczek z grilla po azjatycku


SKŁADNIKI

Karczek (ja użyłem 4 grubszych płatów)
1 łyżka oleju sezamowego Laboratorium Biooil
2 łyżki soku limonki
2 łyżka sosu sojowego
słoiczek przecieru
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka zmielonej kolendry 
sól, pieprz, przyprawa chilli 

WYKONANIE

Do miseczki dajemy słoiczek przecieru mieszamy z sokiem z limonki,sosem sojowym, olejem sezamowym, łyżeczka zmielonej kolendry, zmiażdżone 4 ząbki czosnku sól pieprz do smaku odrobina chilli.


Tak przygotowanej marynacie moczymy karczek przez cala noc w lodówce. Na drugi dzień można robić grilla jak mięso dobrze przesiąknie ja robiłem na grillu elektrycznym.



Grillowanie 2014




SMACZNEGO !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger