Smakusiowy blog wielotematyczny

Deser truskawkowo czekoladowy z nuta kokosu | Smakusiowy blog wielotematyczny

Deser truskawkowo czekoladowy z nuta kokosu



Dzięki firmie BIOOIL powstały wiele moich przepisów z wykorzystaniem tego wspaniałego oleju kokosowego. Bardzo dziękuje Laboratorium Biooil  
za współprace. Dziś publikuję ostatni przepis z wykorzystaniem oleju z tego względu iż mi się już skończył.Wszelkie informacje o Ich produktach znajdziecie na stronie

O o to przepis:

Deser truskawkowo czekoladowy z nuta kokosu


Składniki :

1 galaretka truskawkowa
0,5 kg truskawek
0,5 tabliczki czekolady
Olej kokosowy BIOOIL(do smaku ja dałem dwie łyżeczki)
łyżeczka cukru

Wykonanie


Truskawki miksujemy blenderem wraz z czekolada oraz łyżeczka cukru dodając olej kokosowy Laboratorium Biooil


Galaretkę truskawkowa rozpuszczamy w 1 szklance wody ( o szklankę mniej niż w przepisie). Galaretkę studzimy i lekko tężejącą dodajemy do naszego musu zrobionego z truskawek i rozlewamy do salaterkę wstawiamy je do lodówki i czekamy jak stężeją . 


SMACZNEGO 








Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz