Chleb w ciescie kokosowym




Dziś na kolacje dziecku zrobiłem chlebek obtaczany w cieście budyniowio naleśnikowym , a o to przepis:

Składniki

kilka kromek chleba ( najlepiej wczorajszego)
jajko
1 budyń czekoladowy
pół szklanki maki
mleko
olej kokosowy BIOOIL

Wykonanie

Jajko zmiksować z odrobina mleka, dodać stopniowo pół szklanki maki oraz budyń czekoladowy. Dolewając mleka żeby konsystencja była śmietany (jak do ciasta naleśnikowego), dodać łyżeczkę oleju kokosowego i dalej miksować




W tak wykonanym ciescie obtaczac kromki chleba i wrzucac na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym BIOOIL



Smażyć do zrumienienia. Można posypać gotowy chleb cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub jeść bez niczego. 




Mój syn lubi taki chlebek z dżemem truskawkowym.


DZIĘKUJE FIRMIE WWW.BIOOIL.COM.PL za tak wspaniały olej kokosowy dzięki któremu powstaje nowych przepisów


1 komentarz:

  1. oo świetny pomysł, ciekawa jestem smaku :) sama mam ten olej, a reszta składników to już nie problem :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger