Sałatka Gyros



Składniki

kapusta pekińska
puszka kukurydzy
puszka fasoli czerwonej
podwójna pierś z kurczaka
Przyprawa Gyros
ketchup
czosnek  
jogurt naturalny
olej do smażenia

Przygotowanie

Mięsu kroimy w kostkę i smażymy na oleju z przyprawa gyros.Robimy sos czosnkowy w następujący sposób mieszamy ketchup z jogurtem naturalnym oraz wyciskamy 5 ząbków czosnku można dodać więcej wedle uznania i mieszamy.Ogórek konserwowy kroimy w kostkę kapustę pekińska szatkujemy.
Układamy w misce kolejno:

1. usmażone mięso
2.Sos
3.fasola
4. ogórek konserwowy
5. kukurydza
6. sos
7. mięso

ewentualnie jak zostaje powtarzamy układanie od początku. na  górze kapusta i trochę ketchupu oraz można polać troszkę tłuszczem ze smażonego filetu.

SMACZNEGO



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger